Facebook

 

Aboneaza-te !

Un articol interesant despre Alegerea tortului de nunta

Alegerea tortului de nunta

Cea mai dulce parte a celei mai importante zile din viața ta, va fi probabil tortul nunții. Însă tortul nu mai înseamnă doar făină și zahăr, ci astăzi, puteți personaliza totul, gustul, glazura, florile de pe tort și multe altele. Alegerea tortului de nuntă se poate dovedi mai complicată decat credeti de aceea va oferim câteva sfaturi de urmat legate de tortul de nuntă pentru ca totul să fie cum ați plănuit.

Șocul prețului:
Torturile de nuntă nu sunt deloc ieftine, cu cât e mai complicat tortul cu atât e mai costisitor.
Marțipanul este mai scump ca și frișca, iar detaliile handmade vor crește de asemenea prețul, însa unele mirese optează pentru tortul fals, din poliestiren, făcând astfel puțină economie.

Forma și mărimea:
Tortul de nuntă se poate face în orice dimensiune și formă, de la rotund la dreptunghiular, de la o capodoperă pe 6 nivele la un tort format numai din brioșe.
Dacă vreți un tort înalt dar mai puțin costisitor, puteți adăuga un nivel sau două de tort fals.

O chestiune de gust:
Fiecare are preferințele lui când vine vorba de desertul nuntii însă în ultimul timp, miresele au făcut trecerea de la tortul tradițional, de la glazura de căpșuni cu frișca, la arome mai sofisticate cum ar fi crema de brânză cu ciocolată sau chiar cu alune.

Decorarea tortului:
În zilele noastre, tema tortului de nuntă poate fi atât modernă cât și cu inspirații vintage.
Torturile pot fi decorate atât cu perle și șiraguri de cristale cât și cu aranjamente florale.
Un foarte mare trend este să asortezi tortul cu rochia de mireasă. Această tradiție datează din epoca victoriană (1837-1901), în care tortul de nuntă era alb mat, și simboliza puritatea pentru a crea astfel o legătură vizuală între puritatea miresei și tort.

Figurine tort:
În mod tradițional, figurinele sunt de mărime mică, așezate în vârful tortului și care reprezintă un mire și o mireasă. Astăzi, cuplurile devin mai creative și personalizează figurine care sunt create special pentru ziua nunții lor. Figurinele din ziua de azi reprezintă de cele mai multe ori mireasa și mirele în scene comice.

Tortul nașilor:
Acest tort este oferit nașilor în ziua nunții și este, de obicei, de culoare închisă, pentru a contrasta tradiționalul tort alb.
Tradiția legată de această origine este neclară, însă acesta este ales în funcție de gusturile nașilor.

Tăierea tortului:
După ceremonia de tăiere a tortului, cuplul își oferă unul altuia tort din prima felie. Acest act simbolizează angajamentul reciproc care îl fac mirele și mireasa unul altuia pentru eternitate.
Asigurati-vă că fotograful este pregătit pentru acest moment unic!

Acest obicei frumos a tortului miresei reprezintă o amintire minunată și delicioasă a celei mai speciale zi din viața voastră.

 

 

Pareri si comentarii: