Facebook

 

Aboneaza-te !

Un articol interesant despre Decorul salii de nunta

Decorul salii de nunta

Nunta este o reflectare a dragostei, a încrederii, a angajamentului, ceva ce te leagă pentru tot restul vieții. Când planifică și realizează aranjamentele pentru nuntă, multe viitoare mirese acordă o atenție deosebită diverselor detalii, iar un lucru la care se gândesc foarte mult, în afara rochiei de mireasă, este modul în care sala de nuntă va fi decorată.

Decorarea sălii de nunta:
Desigur că nunta presupune luni de zile de planificări și pregătiri, fiind cea mai importantă zi, dar când acea zi este foarte aproape, sunt foarte multe lucruri care trebuie gestionate, iar unul dintre acestea este decorarea sălii. Iată câteva sugestii:

Alegerea sălii de nunta:
În primul și primul rând trebuie rezervată sala în care va avea loc nunta iar aceasta trebuie aleasă în funcție de numărul de invitați. După ce aveți lista invitaților finalizată puteți alege sala la capacitatea de care aveți nevoie, deoarece, de exemplu, nu are rost să rezervi o sală de 500 persoane dacă invitații vor fi în număr de 200.

Intrarea sălii:
Primul pas în decorarea sălii îl reprezintă decorarea intrării sălii de nuntă. Aici puteți folosi aranjamente florale pe suporți, drapaje, petale etc. în functie de bugetul alocat. Tot aici veți avea nevoie de un suport pe care să așezați tabelul cu lista invitaților, care trebuie făcut în așa fel încât invitații să-și găsească ușor locul la mesele lor.

Alegerea florilor:
Selectarea temei nunții este foarte importantă, aceasta reprezentând combinația de culori sau culoarea în care vor fi decorate sala, mesele și scaunele. Deasemenea florile pe care le doriți pot fi alese în funcție de sezonul în care va avea loc nunta:
Flori de primăvară: Crinul Alb și Roz, Liliacul, Bujorul, Narcisa, Laleaua, Zambila, Lăcrămioara, Irisul etc.
Flori de vară: Lavanda, Irisul, Hortensia, Frezia, Alstroemeria, Crizantema, Trandafirul, Gerbera, Orhideea, Cala etc.
Flori de toamnă: Dalia, Crizantema, Gladiola, Trandafirul, Gardenia, Gerbera, Irisul, Limonium etc
Flori de iarnă: Amarylis, Orhideea, Gerbera, Ranunculus etc.
Aveți foarte multe opțiuni din care puteți alege tema nunții iar în funcție de culorile florilor de sezon puteți decora mesele și scaunele.

Decorul prezidiului:
Membrii familiei vor sa fie așezați în apropierea tinerilor căsătoriți, astfel masa mirilor trebuie așezată într-un loc în care toată lumea să fie multumiță iar mirii să fie văzuți de toți invitații. La decorarea prezidiului puteți folosi lumânări, aranjamente florale și alte detalii în tema nunții.

Masa invitaților:
Mesele invitaților au deasemenea un rol important, acestea pot fi decorate asemănător cu masa mirilor sau se pot alege culori în contrast, de exemplu dacă ați optat pentru lalele albe pentru masa mirilor, pe mesele invitaților puteți folosi lalele albe cu mov, albe cu galbene, albe cu roșii, sau o combinație de mai multe culori etc. Dacă optati pentru aranjamente florale colorate, puteți folosi bejul sau ivory la husele de scaune, precum și la fețele de masă.

Singurul lucru de reținut este să nu exagerați în decorarea sălii, deoarece aranjamentele florale alese vor da culoare sălii și ambianța creată va fi cea dorită.

 

 

Pareri si comentarii: