Facebook

 

Aboneaza-te !

Un articol interesant despre Idei practice pentru machiajul miresei

Idei practice pentru machiajul miresei

Ziua nunţii tale te va aduce cu siguranţă in centrul atentiei. Desigur vei dori să fii admirată şi nu vei permite ca nimic să-ţi strice infăţişarea. În această zi, machiajul tău primeşte un rol mai important ca oricând, acesta trebuind să-ţi scoată în evidenţă trăsăturile şi să ajute la crearea unei imagini armonioase si plăcute. Pentru a obţine însă rezultatul dorit, este recomandat să apelezi la un make-up artist profesionist. De asemenea, asigură-te că ai parte de un machiaj de probă, cu câteva luni înainte de nuntă.

Pielea
Tenul stă la baza machiajului din ziua nunţii tale. Asigură-te aşadar că-l răsfeţi cu o cremă hidratantă şi-l protejezi de expunerea indelungată la razele soarelui. Dacă nu cumva esti deja obişnuită, foloseşte un balsam de buze pentru a evita uscarea lor şi pentru a ajuta la distribuirea unformă a culorii. Mireselor cu tenul uleios, li se recomandă o rutină de îngrijire a pielii cu demachiante şi produse special concepute pentru tipul lor de ten. Să nu-ţi fie frică să faci experimente cu machiajul, cu câteva luni înainte de marele eveniment. Este mai indicat ca în ziua nunţii să ai deja tipul de machiaj bine stabilit şi să nu mai trebuiască să încerci produse noi. Eviţi astfel riscul de a te alege cu reactii adverse. De asemenea, în cazul in care ai parte de tratamente faciale in mod regulat, este recomandat să nu ai parte de unul in săptamâna cu evenimentul.

Baza machiajului
Vei dori cu siguranţă ca efortul depus pentru ingrijirea pielii să aducă un plus machiajului tău. O idee bună pentru a evita alunecarea machiajului, este sa aplici o cremă hidratantă cu douăzeci de minute înainte de a-l aplica. Foloseşte un produs anticearcăn, iar dacă vrei o mai mare rezistenţă în faţa lacrimilor, foloseşte unul pe bază de ulei. De asemenea, dacă fondul tău de ten obisnuit are tentinţa de a se şterge cu uşurinţă, unul pe bază de ulei îţi va fi de ajutor. Aplică o pudră de faţă peste fondul de ten. Dacă doreşti să ai un look de mireasă care roşeşte, foloseşte un blush de tip pudră, acesta fiind mai rezistent decât crema.

Ochii
Pentru a nu nu le strica forma sau pentru a nu avea o piele iritată, nu este indicat să-ţi pensezi sau să-ţi aranjezi sprâncenele cu ceară în ziua nunţii. O idee bună este folosirea unui primer înainte de a aplica fardul pentru ochi, obţinând astfel un look mult mai natural. Aplică o bază pentru fardul de pleoape sau puţină pudră pentru faţă şi un creion off-white înăuntrul pleoapelor inferioare. Foloseşte două straturi de rimel rezistent la apă sau, fă-ţi un permanent pentru gene, ce poate rezista până la nouă săptămâni.

Buzele
Ţinând cont de faptul că urmează o zi în care vei avea parte de multe săruturi, va trebui să găseşti o ruj care va rezista. Pe lângă aceasta, poţi urma câteva trucuri simple. În prumul rând, foloseşte o culoare care să se potrivească cu părul şi culoarea ochilor. Poţi folosi balsam, primer şi lac pentru buze, pentru a evita ştergerea rapidă a rujului. Aplică rujul cu o pensula pentru buze, iar după primul strat tamponează uşor cu un şerveţel. Nu uita să ai la îndemână un demachiant, pentru a corecta rapid greşelile.

Nu uita să-ţi testezi machiajul din timp, pe parcursul a câteva ore. Asigură-te că rămâne după masă şi că nu se distruge uşor la contactul cu apa. Doar aşa vei fi sigură că este ceea ce ai nevoie.

 

 

Pareri si comentarii: